مهمترین قوانین آپارتمان نشینی که باید بدانید
مهمترین قوانین آپارتمان نشینی که باید بدانید :
در گذشته اکثر خانهها حیاطدار و شخصی بودند و هر خانوادهای مسئول خانه خود بود. اما از چند دهه قبل که آپارتمانهای چند طبقه و برجهای مسکونی با واحدهای بسیار شروع به ساخته شدن کرد ومنازل شخصی و حیاطهای زیبا جای خود را به آپارتمانهای سربهفلک کشیده داد، آپارتماننشینی رواج پیدا کرد. آپارتماننشینی قوانین خاصی دارد که هر فرد و خانوادهای بهتر است قبل از رفتن به سراغ زندگی در آپارتمان بداند تا هم خود و هم سایر همسایگان را دچار مشکل و ناراحتی نکند. در این مطلب قصد داریم درباره مهمترین قوانین آپارتمان نشینی صحبت کنیم که باید توسط اشخاص رعایت شود با برسام همراه شوید.
فرهنگ آپارتمان نشینی چیست؟
در واقع به مجموعه قوانین آپارتمان نشینی و آدابی که برای سکونت در این نوع ساختمان تعیین شده و ساکنین این مکان باید این موارد را رعایت کنند، فرهنگ آپارتمان نشینی گویند. با کمک این قوانین آپارتمان نشینی و رعایت آن از جانب ساکنین، افراد مختلف با وجود تفاوت فرهنگ و دیدگاه، در محیطی آرام کنار هم زندگی خواهند کرد.
به عنوان نمونه، کثیف کردن مشاعات، پخش موسیقی با صدای بلند در ساعات استراحت ساکنین، انجام تعمیرات پر سر و صدا و… همگی مصادق نقض قوانین آپارتمان نشینی هستند. این موارد شاید در یک منزل ویلایی مشکلی ایجاد نکنند اما در آپارتمان به علت مجاورت بیش از حد دو واحد و نازکی دیوارها، حتی سر و صدای کوچک نیز ممکن است آزار دهنده باشد. لذا باید به این موارد بسیار توجه کرد تا باعث آزار و اذیت همسایگان نشویم.
مهمترین قوانین آپارتمان نشینی کدام است؟
مهمترین قوانین آپارتمان نشینی ، اغلب موارد مشخصی هستند؛ اما در هر ساختمان با توجه به برخی شرایط ممکن است، مواردی به آن اضافه یا حذف شوند. برای نوشتن منشور قوانین آپارتمان نشینی اصولا مدیر ساختمان با همفکری و مشاوره سایر ساکنین آن را تهیه کرده و در محلی که در معرض دیدی همه ساکنین باشد، نصب میکنند مانند اتاقک آسانسور. در ادامه به مهمترین قوانین آپارتمان نشینی که باید رعایت شود اشاره میکنیم.
پرداختن شارژ ساختمان
شارژ ساختمان در واقع پولی است که صرف مواردی مشترک خواهد شد مانند تمیزکردن مشاعات، خدمات روشنایی ساختمان، تعمیرات و چک کردن ماهانه آسانسور، فضای سبز حیاط و غیره . این مبلغ به صورت ماهانه و توسط مدیر ساختمان، از ساکنین جمعآوری میشود و صرف موارد لازم میشود. لذا پرداخت منظم و به موقع آن بسیار مهم است و همه ساکنین باید آن را انجام دهند.
اپلیکیشن بـرسام
مدیریت «هوشمند-آسان» شارژ و هزینه ساختمان
برای نصب نسخه اندروید از گوگل پلی و نسخه iOS از سیب اپ کلیک کنید.
رعایت نظافت
یکی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی رعایت نظافت است. برخی واحدها ممکن است کیسهزباله خود را جلوی درب ساختمان یا واحد خود قرار دهند. این کار برخلاف قوانین ساختمان است و باعث آلوده کردن فضای ساختمان میشود. بهعلاوه بوی نامطبوعی را در فضا جاری میسازد و باعث آزار همسایهها میشود؛ بنابراین ساکنین یک ساختمان باید کیسهزباله خود را به بیرون ساختمان منتقل کنند و از نریختن شیرابه آن در آپارتمان مطمئن شوند.
نداشتن سروصدای زیاد
خانه محل آرامش و استراحت است. حال تصور کنید همسایه شما با صدای بلند در حال گوش دادن موسیقی است و یا نیمهشب در راهرو با صدای بلند صحبت میکند. تمامی این مسائل میتواند باعث آزار شما شود. ازاینرو تمامی ساکنین یک آپارتمان بایستی تاحد امکان از ایجاد سر و صداهای بلند بپرهیزند. طبق قوانین آپارتمان نشینی ایجاد سروصدا بلند برای همسایهها ممنوع است.
جابجایی صحیح و اصولی زبالهها
جابجایی غیراصولی زبالهها به عنوان مثال با کیسه سوراخ یا در ساعات مختلف شبانه روز، نقض قوانین آپارتمان نشینی است. باید زبالهها را در ساعتهای مشخص و در مکان مشخص قرار داد تا برای همسایهها آزاردهنده نباشد.
نگهداری از حیوانات خانگی
اغلب نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان ممنوع است؛ اما در برخی ساختمانها این اجازه به ساکنین داده میشود؛ به شرط آنکه حیوان خود را در مشاعات و قسمتهای عمومی ساختمان نبرند.
عدم استفاده از آب و برق مشترک برای مصارف خصوصی
یکی از قوانین آپارتمان نشینی این است که ساکنین نباید از آب و برق مشاع استفاده خصوصی کنند به عنون مثال برای شستن اتومبیل شخصی.
عدم تغییر دادن نما
یکی دیگر از قوانین آپارتمان نشینی مهم، عدم تغییر نمای یک ساختمان است. مالک یک واحد نمیتواند بهصورت دلخواه نمای واحد خود را تغییر دهد و شکل یک ساختمان را برهم زند. بهعنوانمثال نصب حفاظ، تغییر نمای دیوارها، پهن کردن لباس، نصب کولر در نما و… از جمله کارهایی هستند که در بسیاری از ساختمانها ممنوعاند.
استفاده مناسب از فضاهای اشتراکی
فضاهای اشتراکی یا مشاعات بخشهایی از آپارتمان نظیر پارکینگ، راهروها، راهپلهها و… هستند که برای تمامی ساکنین مشترک میباشد. استفاده شخصی از فضاهای اشتراکی مثل قراردادن گلدان یا جاکفشی در راهروها یا پشتبام و یا استفاده از پادری جلوی درب ممنوع است. بهعلاوه، حمل اثاثیه با آسانسور نیز استفاده نابجا از تجهیزات مشاع ساختمان است و نباید انجام شود.
همچنین درصورتیکه برج مسکونی دارای فضاهایی نظیر سالن همایش و استخر باشد نیز همه ساکنین باید حق یکسان در استفاده از آنها داشته باشند. بهعلاوه، شستشوی ماشین، فرش و.. در فضاهایی نظیر پارکینگ ممنوع است. همچنین، استعمال دخانیات در فضاهای سربسته اشتراکی نظیر راهرو یا آسانسور مجاز نیست. لازم به ذکر است اجاره دادن یا فروختن مشاعات ساختمان از جمله پارکینگ بدون توافق با سایر واحدها نیز ممنوع است.
داشتن پارکینگ اختصاصی مذکور در قولنامه
اگر هنگام اجاره یا خرید واحد آپارتمان در قولنامه وجود پارکینگ اختصاصی ذکر شده باشد، دیگران حق استفاده از آن را ندارند حتی در صورتی که مالک یا مستاجر واحد فوق اتومبیل نداشته باشد مگر با توافق افراد مورد نظر.
استفاده از پارکینگ مشاع
در صورتی که پارکینگ مشاع وجود داشته باشد، همه ساکنین حق استفاده از آن را دارند و هیچکدام حق تصرف شخصی آن را ندارند.
پرداخت اجاره برای استفاده از پارکینگ اختصاصی دیگران
از قوانین آپارتمان نشینی این است که چنانچه یکی از ساکنین از پارکینگ اختصاصی دیگری استفاده کند، ملزم به پرداخت اجاره آن است.
احترام به ساعات تعیین شده برای کار تعمیراتی
هر آپارتمانی ممکن است ساعاتی را برای انجام فعالیتهایی که با ایجاد سروصدا همراه است اعلام کند. برای مثال در اغلب آپارتمانها شما میتوانید کارهای تعمیراتی خود را در روزهای غیرتعطیل از ساعت ۹ تا ۱۳:۳۰ انجام دهید. بهعلاوه، در ساعات بعدازظهر نیز انجام اینگونه فعالیتها در ساعات ۱۷ تا ۱۹ مجاز است.
پرداخت هزینه خرابی های ساختمان
در قوانین آپارتمان نشینی در شرایطی که هرگونه خرابی در فضاهای اشتراکی ساختمان نظیر پارکینگ، آسانسور و دربهای ورود و خروج ایجاد شود، هزینه آن باید به طور عادلانه بین تمامی ساکنین تقسیم گردد. در مقابل، اگر یکی از ساکنین به فضاهای اشتراکی آسیب رسانده باشد تمامی هزینهها را باید شخصاً پرداخت کند. این خسارت نباید از شارژ ساختمان پرداخت شود. برای مثال هزینه آب دادن لولههای یک واحد و نشت آب به سایر فضاهای ساختمان باید توسط واحدی که تأسیسات آن آسیبدیده است پرداخت شود.
قفل کردن درب ساختمان
ساختمانهایی که نگهبان ندارند، شبها درب را قفل میکنند مگر در موارد خاص با اطلاع ساکنین.
توجه به اطلاعیه های اعلام شده توسط مدیریت ساختمان
باوجودآنکه مدیریت ساختمان برتری نسبت به سایر ساکنین آپارتمان ندارد، اما احترام به زحماتی که مدیر در راستای حفظ آرامش و امنیت ساکنین میکشد بسیار مهم است. درصورتیکه افراد از قوانین تعیین شده در ساختمان سرپیچی کنند، برای مثال شارژ ساختمان را پرداخت نکنند، مدیریت میتواند از طریق شکایت به مراجع قضایی اقدام نماید.
بهعلاوه، توجه به اطلاعیههایی که مدیریت از راههای ارتباطی مختلف به ساکنین اعلام میکند نیز بسیار مهم است. در مقابل، مدیریت نیز باید هرگونه تغییر در قوانین ساختمان را به طور منظم و دقیق به ساکنین اطلاعرسانی کند.
رعایت نکات مهمترین قوانین آپارتمان نشینی
- از هرگونه انجام کارهای پرسروصدا یا تعمیرات در ساعات شب و هنگام استراحت ساکنین آپارتمان جلوگیری شود و این کارها در روز انجام شود.
- تغییر در نمای ساختمان و تزئینات داخلی توسط ساکنان غیرمجاز است .
- برگزاری مهمانیهای گاهوبیگاه و شبانه با سروصدای بالا و تا دیروقت در آپارتمان ممنوع است.
- نگه داشتن حیوانات خانگی در آپارتمان کار درستی نیست و ممنوع است.
- در صورت داشتن حق شارژ، پرداخت به موقع حق شارژ به مدیر ساختمان برای هزینههای ساختمان ضروری است.
- اگر فرد یا افراد ناشناسی را در ساختمان دیدید، موضوع را به مدیر ساختمان و همسایهها اطلاع دهید و خودتان به هیچ وجه درِ آپارتمان را برای آنها باز نکنید.
- از دعوا و نزاع در ساختمان پرهیز کنید و با همسایههای خود نیز برخورد تند نداشته باشید. در صورت بروز هرگونه مشکل با سایر همسایگان بهتر است شما مشکل را با مدیر ساختمان در میان بگذارید یا در جلسات ساختمان مطرح کنید.
- اگر یکی از افراد یا همسایهها به محیط ساختمان یا بخشهای مشترک آسیب بزند و خسارتی وارد کند، خودش باید هزینه آن را پرداخت کند.
- احترام به حقوق شخصی افراد و ساکنان آپارتمان، در صورت استفاده از محیطهای مشترک بهتر است رضایت همسایهها را از قبل بگیرید.