اپلیکیشن برسام | مدیریت شارژ آپارتمان و هزینه ساختمان

اپلیکیشن مدیریت شارژ ساختمان | آسان، سریع و هوشمند

زمان پرداخت شارژ ساختمان

زمان پرداخت شارژ ساختمان

در حدود 50 سال است که ساختمان‌های آپارتمانی وارد معماری ایرانی شده است ولی هنوز ایرانیان به طور کامل با این سبک از زندگی کنار نیامده‌اند. بسیاری از ایرانی‌ها، خانه‌های ویلایی و حیاط دار را به آپارتمان‌نشینی ترجیح می‌دهند، اما به دلایل مختلفی از جمله قیمت بالای این نوع از خانه‌ها مجبور به زندگی در آپارتمان‌ها می‌شوند. افرادی که این سبک از زندگی را انتخاب کرده‌اند، گاهاً با تمامی اقتضائات آن آشنایی نداشته و قوانین مربوط به آپارتمان‌نشینی را قبول نکرده‌اند. یکی از مسائل مهم در اکثر مجتمع‌های آپارتمانی، قوانین پرداخت شارژ و زمان پرداخت شارژ ساختمان است.

این مسئله به عنوان چالش برانگیزترین مشکلات ساختمان‌ها به شمار می‌رود و برخی از ساکنین، آن را یک هزینه اضافی تلقی می‌کنند. در این مقاله به نکات مربوط به قوانین شارژ ساختمان و نحوه محاسبه آن پرداخته می‌شود. همچنین موارد لازم در جهت اهمیت پرداخت هزینه‌های مشترک ساختمان‌ها نیز عنوان می‌گردد. برسام را تا انتهای مقاله همراهی کنید.

شارژ ساختمان چیست؟

به هزینه‌های مشترک ساختمان که در جهت حفظ و نگهداری مشاعات و بخش‌های مشترک آپارتمان از سوی ساکنین پرداخت می‌شود، شارژ ساختمان گفته می‌شود. ممکن است بخش‌های از ساختمان مورد استفاده برخی از همسایگان نباشد، اما این دلیلی بر عدم پرداخت شارژ ساختمان نخواهد بود و مالکان و مستاجران باید ماهانه سهم خود را از شارژ به طور کامل پرداخت کنند. مبلغ شارژ نیز به نوع مجتمع مسکونی، امکانات آن و تعداد طبقات و واحدها بستگی دارد. این موضوعات در سال 1343 در قانون تملک آپارتمان‌ها بر اساس قوانین پرداخت شارژ ساختمان، تصویب شده و مدیریت باید پیگیر این موارد باشد.

زمان پرداخت شارژ ساختمان

شارژ ساختمان باید صرف چه مواردی شود؟

بر اساس ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمان‌ها شارژ ساختمان باید صرف هزینه‌های مربوط به سرایدار، هزینه‌ی آب، برق و گاز مشترک، هزینه‌ی تعمیرات و نگهداری از قسمت‌های عمومی آپارتمان، هزینه‌ی نگهداری از گیاهان در محوطه‌ی عمومی و رسیدگی به باغچه و هزینه‌ی اقلام مورد نیاز برای استفاده در بخش‌های عمومی(مانند تجهیزات نظافت، تجهیزات الکتریکی و…) گردد.

تشخیص این موارد و سایر مواردی که جزو موارد بالا نیستند، بر عهده‌ی هیئت مدیره خواهد بود. ذکر این نکته نیز لازم است که در صورتی که ساکنان هر واحد به هر نحوی به بخش عمومی خسارت وارد کنند، جبران این خسارت باید از هزینه‌ی شخصی آن واحد صورت گیرد و در این مورد مبلغ شارژ مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

آیا مدیر ساختمان هم باید شارژ بدهد؟

یکی از سوالات متداول در مورد حق شارژ مدیرساختمان این است که آیا مدیر هم موظف به پرداخت این هزینه‌ها هست یا نه؟ یا اینکه حق شارژ مدیر ساختمان چگونه محاسبه می‌شود؟

واقعیت این است که تعیین حق شارژ برای مدیر به چندین عامل بستگی دارد. عواملی که بر نحوه محاسبه شارژ مدیر ساختمان تاثیر می‌گذارد شامل موارد زیر است.

  • اولین عامل با اهمیت موثر بر پرداخت حق شارژ مدیرساختمان، وضعیت سکونت او در مجتمع است.
  • میزان دریافتی و حقوق مدیر ساختمان برای انجام وظایف مدیریتی مبلغ حق شارژ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حق شارژ مدیر ساختمان ساکن در مجتمع

در اکثر مجتمع‌های مسکونی، مدیر یکی از ساکنین در مجتمع است و چون مانند سایر اعضا از امکانات ساختمان استفاده می‌کند باید هزینه‌های مربوط به نظافت و تعمیر را پرداخت کند. نحوه محاسبه شارژ مدیر ساختمان در صورت سکونت در مجتمع با سایرین هیچ فرقی ندارد. اما این قاعده‌ی کلی در مورد حق شارژ مدیر ساختمان مشمول استثنائاتی هم می‌شود.

حق شارژ مدیر ساختمان که ساکن مجتمع نباشد

وقتی مدیر ساختمان از بین ساکنین مجتمع مسکونی انتخاب نمی‌شود ضرورتی به پرداخت حق شارژ وجود ندارد. زیرا هیچ منفعتی از حضور در ساختمان ندارد. به عبارت دیگر پیش شرط پرداخت حق شارژ مدیر ساختمان سکونت در مجتمع است.

در مواردی هم ممکن است مدیر ساختمان با اینکه ساکن مجتمع مسکونی نیست، اما اتاقی به عنوان اتاق مدیریت در اختیار داشته باشد که از آن برای انجام کارهای جاری در مجتمع استفاده کند.

توافق ساکنین مجتمع بر عدم پرداخت حق شارژ مدیر ساختمان

در برخی مجتمع‌های مسکونی بزرگ ساکنین توافق می‌کنند با اینکه مدیر داخل ساختمان زندگی می‌کند و ذینفع است، حق‌شارژ مدیر ساختمان را لغو کنند و هیچ هزینه‌ای از او دریافت نکنند. مطابق توافقات انجام شده ممکن است مدیر از پرداخت شارژ ثابت یا شارژ متغیر معاف شود.

چرا از برخی مدیران حق شارژ دریافت نمی‌شود؟

در مجتمع‌های مسکونی بزرگ مدیر ساختمان وظایف متعددی دارد و باید زمان زیادی را به انجام آن اختصاص دهد در این موارد ساکنین موظف هستند حقوقی را به مدیر پرداخت کنند. اما یکی از تمهیداتی که از طرف ساکنین در نظر گرفته می‌شود این است که به جای پرداخت حق الزحمه مدیر ساختمان، او را از پرداخت شارژ معاف می‌کنند یا اینکه بخشی از حقوق را به دلیل پرداخت شارژ ماهیانه کسر می‌کنند.

به این ترتیب  قوانین لازم برای عدم پرداخت شارژ مدیر ساختمان به منظور قدردانی و سپاس از زحمات او تدوین می‌شود.

زمان پرداخت شارژ ساختمان

نحوه برخورد با ساکنینی که شارژ پرداخت نمی‌کنند

  1. در ابتدا مدیر ساختمان به عنوان فردی که مسئول جمع‌آوری و کنترل شارژ ساختمان است، باید به صورت کتبی در رابطه با عدم پرداخت شارژ ساختمان به آن‌ها تذکر دهد.
  2. در صورت عدم پرداخت شارژ بعد از ارائه تذکر کتبی، مدیر باید یک اظهارنامه از ادارات ثبت و یا مجتمع‌های قضایی تهیه کرده و مطابق با آن، ابلاغ کند که اگر تا 10 روز بعد از تاریخ گفته شده، فرد مورد نظر بدهی خود را از هزینه‌ها و شارژ ساختمان پرداخت نکند، مدیر می‌تواند از ارائه خدمات مشترک نظیر سیستم گرمایش و سرمایش، آب، برق، گاز و غیره اجتناب کند.
  3. اگر با وجود اظهارنامه، فرد مستأجر و یا مالک از پرداخت شارژ خودداری کرد، مدیر باید با مراجعه به اداره اجرای اسناد رسمی، بر اساس اظهارنامه ابلاغ شده، درخواست صدور اجراییه نماید. اداره اجرا نیز از مدیر می‌خواهد تا مالی از مالک یا مستأجر معرفی کند تا با توقیف و یا فروش آن، هزینه‌های مربوطه و شارژ ساختمان پرداخت گردد.
  4. همچنین اگر مبلغ حق شارژ کمتر از 20 میلیون تومان باشد، مدیر می‌تواند به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و تقاضای پرداخت مبلغ حق شارژ را نماید. اگر مبلغ بیشتر از 20 میلیون تومان باشد، مدیر می‌توان به جای شورای حل اختلاف، به دادگاه عمومی محل مراجعه کند.

نحوه اعتراض به شارژ ساختمان

در رابطه با اعتراض به مبلغ حق شارژ، مطابق با قوانین پرداخت شارژ ساختمان، ساکنین معترض می‌توانند به شورای حل اختلاف و دادگاه عمومی محل مراجعه کرده و با تهیه استشهاد از دیگر ساکنین، در رابطه با مبلغ زیاد حق شارژ که در جهت تعمیرات استفاده می‌شود و همچنین عدم صلاحیت مدیر شکایت کرده و با اثبات این موضوعات، تقاضای عزل و برکناری مدیر را داشته باشند.

زمان پرداخت شارژ ساختمان

زمان پرداخت شارژ ساختمان به صورت توافقی بین اهالی ساختمان تصمیم گیری می شود که معمولا ابتدا یا انتهای ماه را به عنوان سر رسید زمان پرداخت  انتخاب می شود.

اپلیکیشن شارژ ساختمان

تکنولوژی همیشه سعی در راحت‌تر کردن امور داشته است و همین امر موجب شده تا امروزه نرم‌افزارهای زیادی برای قوانین پرداخت شارژ ساختمان طراحی شوند. این اپلیکیشن‌ها نسخه موبایلی نیز داشته و استفاده از آن‌ها بسیار کارآمد و آسان خواهد بود. یکی از بهترین این نرم‌افزارها، اپلیکیشن برسام بوده که مدیران ساختمانی می‌توانند با استفاده از آن، هزینه‌های مجتمع خود اعم از شارژ ساختمان و دیگر هزینه‌های مربوطه را ثبت کرده و محاسبه کنند. همچنین ساکنین ساختمان نیز می‌توانند تمامی هزینه‌های پرداخت شده برای موارد مختلف را مشاهده کرده و در رابطه با آن‌ها تصمیم‌گیری کنند. در واقع برسام یک اپلیکیشن مناسب برای مدیریت شارژ و هزینه‌های ساختمان خواهد بود.