شکایت از همسایه بابت عدم پرداخت شارژ ساختمان
شکایت از همسایه بابت عدم پرداخت شارژ ساختمان : یکی از مشکلات اصلی و اساسی در هر آپارتمان و مجتمع مسکونی، عدم پرداخت شارژ ساختمان توسط برخی از ساکنین است. با وجود اینکه آپارتماننشینی سالها است که در ایران رواج داشته، اما همچنان برخی افراد قوانین آپارتماننشینی را رعایت نکرده و دیگران و مدیر ساختمان را با مشکلاتی مواجه میکنند. در این میان، مشکل پرداخت نکردن شارژ ساختمان که خرج هزینههای ساختمان میشود، یکی از مسائل رایج است که سبب ایجاد اختلاف میشود؛ چرا که برخی از ساکنین، از پرداخت به موقع شارژ ساختمان امتناع کرده و مقررات ساختمان را رعایت نمیکنند. این موضوع در حالی است که هنگام خرید آپارتمان، بهطور ضمنی شما با رعایت مقررات ساختمان که پرداخت شارژ نیز یکی از آنها است موافقت میکنید.
در همین راستا یکی از پررنگترین پرسشهایی که افراد از مشاوران حقوقی در زمینه حقوق آپارتماننشینی دارند این است که راه حل قانونی برخورد با شخصی که شارژ ساختمان را پرداخت نمیکند چیست و در مقابل این فرد، چه ضمانت اجرای قانونی وجود دارد. در این مطلب از برسام ، قصد داریم به پاسخ به این پرسش بپردازیم و بررسی کنیم که مدیر ساختمان و سایر ساکنین چه راهی برای برخورد با افرادی دارند که شارژ ساختمان را پرداخت نمیکنند.
شارژ ساختمان چیست؟
قبل از پرداختن به مبحث جریمهها، مختصری درباره شارژ ساختمان توضیح میدهیم. منظور از شارژ مبلغی است که هر واحد باید برای هزینههای عمومی و مشترک ساختمان پرداخت کند. این مبلغ بسته به شرایط و امکانات ساختمان، صرف نظافت مشاعات، تعمیر و نگهداری آسانسور، حقوق و مزایای سرایدار یا نگهبان و باغبان و … میشود. در برخی ساختمانها کنتور آب، برق و گاز مشترک است بنابراین هزینههای قبض این موارد نیز به مبلغ شارژ اضافه میشود.
روش تعیین شارژ بسته به نظر ساکنان و اعضای هیئت مدیره مشخص میشود. ممکن است بر اساس تعداد نفرات ساکن در هر واحد میزان شارژ متغیر باشد و یا بدون در نظر گرفتن تعداد ساکنین، هر واحد میزان شارژ ثابتی داشته باشد. همه باید هزینههای شارژ را به صورت کامل پرداخت کنند و کسی نمیتواند مثلا با ادعای اینکه از آسانسور استفاده نمیکند، از پرداخت هزینههای مربوط به آن خودداری کند.
هنگام تنظیم قرارداد به مبلغ و بدهی شارژ توجه کنید
قبل از امضای خرید یا اجاره آپارتمان، از مبلغ شارژ و نبود بدهی در این زمینه اطمینان حاصل کنید.
- طبق ماده ۱۲ قانون تملک آپارتمانها، دفاتر رسمی هنگام تنظیم هرگونه قرارداد باید باید گواهی تسویه حساب خدمات مشترک را، که به تأیید هیئت مدیره رسیده باشد، از مالک درخواست کنند.
- در صورتی که خریدار یا مستأجر جدید پرداخت بدهی شارژ را تقبل میکند، این نکته نیز باید در قرارداد ذکر شود.
بنگاههای معاملات ملکی در این خصوص وظیفهای ندارند بنابراین اگر در بنگاه قرارداد تنظیم میکنید، شخصا نسبت به اطلاع از موارد مربوط به شارژ و بدهیهای معوقه احتمالی اقدام کنید.
پرداخت شارژ ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر؟
این نکته باید در هنگام تنظیم قرارداد روشن شود. توصیه میکنیم قبل از تنظیم اجارهنامه، در مورد نحوه پرداخت شارژ توافق کنید.
- اگر طبق قرارداد پرداخت شارژ به عهده مالک باشد و او از پرداخت مبلغ خودداری کند، مستأجر میتواند شارژ را از محل مالالاجاره پرداخت کند.
- در صورتی که طبق قرارداد پرداخت شارژ به عهده مستأجر باشد و او از پرداخت امتناع کند، مدیر ساختمان برای دریافت شارژ میتواند هم به مستأجر و هم به مالک مراجعه کند.
در هنگام تنظیم قرارداد خرید یا اجاره آپارتمان باید مشخص شود پرداخت مبلغ بدهی شارژ بر عهده چه کسی خواهد بود.